MENU
Главная » 2015 » Декабрь » 8 » Що дозволяється перевозити через кордон Польщі та в якій кількості.
19:03
Що дозволяється перевозити через кордон Польщі та в якій кількості.

Що дозволяється перевозити через кордон Польщі та в якій кількості

Одне з нагальних питань, яке турбує майже усіх подорожуючих в інші країни, а в нашому випадку в Польщу — що дозволяється перевозити через польський кордон і в якій кількості?

При перетині кордону з Польщею необхідно пройти два контролю — митний  та паспортний. І саме на митному  контролі  можуть бути перевірені ваші речі на предмет перевезення заборонених продуктів і речей, чи перевищення їх дозволеної кількості.

Продукти харчування

Слід пам’ятати, що з 2009 року в Польщу, як країну Європейського Союзу, суворо заборонено ввозити:
— молоко та молочні продукти (йогурт, сир тощо)
— м’ясо та продукти з його вмістом (балик, ковбаса тощо, а саме продукти тваринного походження)
— сало
— шоколад
— консерви

Виключенням є дитяче харчування, риба та морепродукти та 5 кілограмів  свіжих овочів та фруктів.

Також, в малій кількості можна перевозити  ковбаси й сало, якщо вони порізані на дрібні шматки та продукти харчування у невеликій кількості не на продаж.  Тобто при перевезенні канапок з ковбасою чи салом для угамування апетиту під час можливо тривалого перетину кордону, не потрібно хвилюватись за можливий штраф.

В той же час, якщо ви везете з собою консервації чи різні продукти на «запас», митник або прикордонник може на свій розсуд трактувати перевищення дозволених норм і приймати рішення  — вилучати дані продукти чи ні.

Не підлягають фіто санітарному контролю у пропускних пунктах зрізані декоративні культури у кількості до 50 штук.

Алкоголь та тютюнові вироби

Майже не першим питанням подорожуючих за кордон є «Скільки можна перевезти алкоголю та цигарок?». Відповідь — на територію Республіки Польща, особам, які вже досягнули 17 років, можна провезти:

— 1 (один) літр міцних алкогольних напоїв (міцність більше ніж 22,3 %)
— 2 літри середньої міцності алкогольних напоїв (міцність менша 22,3 %). Наприклад, 0,5 літри горілки та один літр лікеру
— 40 цигарок (дві пачки) або 50 грамів тютюну для паління. При перетині повітряним транспортом — не більше 200 цигарок (10 пачок).

Насправді перевезення алкогольних напоїв і цигарок контролюють в першу чергу. Майже завжди прикордонник запитає про їх наявність чи виконає перевірку речей. Краще не обманювати себе та працівників перепускних пунктів і ховати «зайві» алкогольні напої та цигарки в речі, їжу, під сидіння авто тощо. Пам’ятайте, що при виявленні свідомо схованих та перевищуючих дозволений ліміт даних продуктів людина може отримати покарання у вигляді конфіскації товару, накладання штрафу (наприклад, 50 євро за блок цигарок), анулювання візи та можливою депортацією з ЄС терміном до 5 років.

Якщо ж ви випадково перевозите надлімітну кількість алкоголю та тютюну, при виявленні їх краще просто викинути та не випробовувати долю.

Гроші

В Польщу без заповнення декларацій дозволяється перевозити будь-яку валюту у розмірі еквівалентну 10000 Євро (на одну особу).

Слід також пам’ятати, що відносно часто польські прикордонники запитують про наявність з собою достатньої суми коштів для існування на час запланованої поїздки. Якщо запланований термін перебування на території Польщі до 3 днів,  ви повинні володіти фінансовими засобами необхідними для покриття коштів на проживання, харчування, в’їзду та виїзду територією Республіки Польща, в розмірі не менше300 злотих або еквівалент даної суми в іноземній валюті.

Тому, краще мати хоча б якусь мінімальну кількість грошей готівкою, а вже інше на пластикових (кредитних) картках.

Мінімальна сума, яку повинен мати іноземець в Польщі

Подарунки та товари, що призначені для власних потреб та потреб сім’ї звільняються від оподаткування при перетині кордону, якщо їх загальна вартість не перевищує 300 євро (для туристів до 15 років — 150 євро). При перетині повітряним чи морським транспортом  сума складатиме 430 євро.

Ноутбуки, фотоапарати, мобільні пристрої тощо (окрема стаття)

Ліки

У подорожуючих за кордон, а в нашому випадку в Польщу, є ще один міф про заборону перевезення ліків. Насправді лікарські препарати перевозити можна в кількості достатній для однієї людини для особистого користування, що не вказує на їх використання в комерційних цілях, а саме «п’ять найменших лікарських форм препарату».

Тому, якщо ви візьмете з собою звичайну власну аптечку зі звичайними препаратами від головного болю, температури, нудоти тощо, ніхто вам не зробить зауважень.

За перевезення ж надмірної кількості навіть звичайних препаратів (наприклад, схованих і шкарпетках чи в підкладці валізи) неодмінно буде складений протокол про порушення з подальшою відповідальністю по закону.

Тварини

Перевозити через кордон можна не більше п’яти домашніх улюбленців. За правилами ЄС при цьому необхідно мати свідоцтво про їх стан здоров’я з відміткою про вакцинацію проти сказу та інші необхідні щеплення, а самі тварини повинні бути підписані електронним ідентифікатором (помічені маркованими мікрочіпами).

На кордоні також потрібно буде заповнити декларацію про тимчасове вивезення тварин і повернення їх назад. Даний документ пред’являється при поверненні тварин з території ЄС. Перевезення тварин через кордон можливе у визначених пунктах пропуску.

Різне

В Польщу заборонено ввозити:
— наркотики, наркотичні та психотропні речовини
— зброю, боєприпаси, вибухові, ядерні та радіоактивні речовини, хімічні та токсичні продукти
— тварини та рослини, що знаходяться під загрозою зникнення, а також отриманої від них продукції
— порнографічні матеріали
— піратську продукцію та товари, які порушують права інтелектуальної власності
— пам’ятки старовини (дозволяється при наявності дозвільних документів та декларуванні).

Просмотров: 1657 | Добавил: buchkovskiy90 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar